­ ISLAMA | Kültür Portalı

Islama - Bartın

Islama Malzemeleri Nelerdir? 

  • 5 Adet Kuru Yufka 
  • 150 g Kuru Soğan 
  • 100 g Kıyma 
  • 1000 g Su 
  • 70 g Ayçiçek Yağı 
  • 5 g Tuz 

Islama Nasıl Yapılır?

Tepsinin içine kuru yufkalar kırılır. Ayrı bir tavada sıvı yağda kıyma ve doğranan soğanlar kavrulur. Ayn bir tencerede sıvı yağ ve tuz ilave edilen su kaynatılır ve yufkaların üzerine önce  bu sonra soğan ve kıyma karışımı dökülerek servis edilir. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 352    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi