­ HAVUÇ TATLISI | Kültür Portalı

Havuç Tatlısı - Burdur

Bir kg. havucun üstü bıçakla kazınır. Dip tarafları kesilir. Yıkandıktan sonra rendelenir. Üzerine bir ölçü şeker dökülür. On dakika kadar bekledikten sonra ocağa konulur. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine havanda dövülmüş, un haline getirilmiş bisküvilerle (16 tane petibör bisküvi) bir su bardağı ceviz içi ilave edilir. Hepsi karıştırılır. Soğuduktan sonra bir tepsiye dökülür, elin ayasıyla bastırılır, düzgünleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. İstenilirse yuvarlak toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır. Hanımların günlerinde ve günlük yemeklerden sonra yenilir. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü. İstanbul:egebasım.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1527    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Ekim 2017 Cuma