­ KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Kabak Tatlısı - Aydın

Malzemesi: 2 kg balkabağı, 2,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Kabak iri iri dilimlenip soyulur ve çekirdekleri çıkartılır. Kabak iki üç parmak genişliğinde istenilen uzunlukta ince ince doğranır. Büyük ve yayvan bir tencereye dizilirken aralarına şeker serpilir. Kabak üstü kapalı olarak bir gece bekletilir. Gece şeker ile bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de tencerenin kapağı açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınarak dövülmüş ceviz içi veya fındık içi üzerine serpilir. Kaynak Turgay Aydın - Aydın Mutfağı (2000)
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1625    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba