­ CERPLEME | Kültür Portalı

Cerpleme - Denizli

MALZEMELER: • 1 adet tavuk eti • 1 su bardağı zeytinyağı • 2 yemek kaşığı salça • 1 yemek kaşığı kırmızıbiber • 3 diş sarımsak • 1 su bardağı un • Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI: Tavuk haşlanıp, parçalanarak una bulanır. Kızgın zeytinyağında kızartılır. Başka bir tencerede 2 kaşık yağ ile un kavrulur. Un iyice kavrulunca içine salça, kırmızı biber ve haşlanan tavuğun suyu eklenip kaynatılır. Kaynayan tencereye kızartılmış tavuklar katılır. Biraz daha pişirildikten sonra sarımsaklar soyulup, ezilerek içine atılır ve kapatılır. Yeneceği zaman üzerine karabiber serpilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Şefika ÖZGE Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2794    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba