­ ETLİ MANTI | Kültür Portalı

Etli Mantı - Ardahan

Etli Mantı Nasıl Yapılır? 

  • 1 Kilogram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 yumurta
  • Un
  • Tuz
  • Su
  • Karabiber kimyon ve nane

Etli Mantı Malzemeleri Nelerdir?

Unu 2 yumurta tuz ve suyla hamur yapılır. Pazılara bölünür.Yufkalar halinde açılarak karelere bölünür. Diğer tarafta kıyma baharat, soğan ve tuzla harç hazırlanır. Hazırlanan bu harçlar karelere fındık büyüklüğünde yerleştirilir. Üçgen şeklinde kapatılır. Bir tencerede su ve tuz eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılır.20 dakika kadar bu şekilde pişirilir. Pişen mantıları süzdürerek servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servise hazır hale getirilir.

Görüntülenme Sayısı : 3436    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2020 Perşembe