­ HALKA TATLI | Kültür Portalı

Halka Tatlı - Adana

Halka Tatlı Malzemeleri Nelerdir? 

  • 4 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tutam tuz
  • Kızartmak için: Sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Halka Tatlı Nasıl Yapılır?

Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. Bu karşım sıkma torbasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.

Görüntülenme Sayısı : 2950    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Ocak 2020 Cuma