­ BITTIM TURŞUSU | Kültür Portalı

Bıttım Turşusu - Bitlis

Bıttım Turşusu Malzemeleri Nelerdir

  • 3 kg bıttım bitkisi
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 litre su

Bıttım Turşusu Nasıl Yapılır

Ayıklanıp yıkanan bıttım iki yemek kaşığı yoğurt katılmış suda haşlanıp soğuk su ileyıkanır. Turşu kabına doldurulan bıttım üzerine tuzlu su ilave edilip bir hafta olgunlaşması beklenir. Bıttım turşu olarak veya yumurta ile yağda kızartılıp bıttımlı yumurta yapılarak tüketilir

Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi. 

Görüntülenme Sayısı : 9    Eklenme Tarihi : 18 Aralık 2025 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Aralık 2025 Perşembe