Bıttım Turşusu - Bitlis
Bıttım Turşusu Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg bıttım bitkisi
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 litre su
Bıttım Turşusu Nasıl Yapılır
Ayıklanıp yıkanan bıttım iki yemek kaşığı yoğurt katılmış suda haşlanıp soğuk su ileyıkanır. Turşu kabına doldurulan bıttım üzerine tuzlu su ilave edilip bir hafta olgunlaşması beklenir. Bıttım turşu olarak veya yumurta ile yağda kızartılıp bıttımlı yumurta yapılarak tüketilir
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
bıttım turşusu
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Salatalar ve Turşular
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9
Eklenme Tarihi :
18 Aralık 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
18 Aralık 2025 Perşembe