­ KOL BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kol Böreği - Ankara

MALZEMELER 1,5 kilo un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta İç Malzeme 300 gram kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber Yarım kilo soğan Tuz YAPILIŞI İçinin hazırlanması: 1 çay bardağı sıvı yağ ile kıyılmış soğan kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilerek baharat ve maydanozla birlikte karıştırılır. Hamurun Yapılışı: Un, bir tatlı kaşığı tuz, bir adet yumurta, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yapılır. Bir beze sarılıp 10 dakika dinlendirilir. İnce açılan yufkalar kenarına harç döşenip yuvarlanır tepsiye bükülür. Üzerine yumurta sürülerek, fırına verilip kızarıncaya kadar pişirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1914    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba