­ KAZ TİRİDİ | Kültür Portalı

Kaz Tiridi - Kütahya

Malzemeleri: • 1 adet (Mümkünse besiye atılmış) kaz, • 15 adet kurutulmuş yufka, • Tuz, 1 çay bardağı ay çiçek yağı. Hazılanışı: Kaz kesilir, temizlenir ve haşlanır. Daha sonra pembeleşince kadar kızartılır. Tuz ilave edilir. Yufkalar kırılır, nemlendirilerek , üstü kapatılıp yumuşamaya bırakılır. Aynı işlem kazın suyu ile 2-3 defa tekrarlanır. Demlenen yufkalar bir tencereye alınarak ısıtılır. Kazın yağı ile birlikte yufkalara yedirilir. Yufkalar ne çok yumuşak ne de çok kuru olmalıdır. Sonra üzerine kaz bütün olarak veya yarım olarak konur. Sunum : Genel adet kaz tiridinin bütün olarak sofraya getirilip, etlerinin bir bilen tarafından ayrılması ve dağıtılmasıdır. Yanında mevsimine göre turşu (domates veya biber) ile servis edilir. (Aslanapa Yöresinde daha çok bilinir.)

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1447    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe