­ TAFLAN TUZLUSU KAVURMASI | Kültür Portalı

Taflan Tuzlusu Kavurması - Giresun

Malzemeler:

1 kg taflan tuzlusu, 2-3 adet soğan, 2 kaşık tereyağı yada 1 fincan sıvı yağ

Hazırlanışı:

Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır. 

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 3920    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe