­ YOĞURTLU AKCİĞER KAVURMA | Kültür Portalı

Yoğurtlu Akciğer Kavurma - Amasya

Yoğurtlu Akciğer Kavurma Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 koyun akciğeri

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 kase sarımsaklı yoğurt

• Pul biber, tuz

• 1 fincan su

Yoğurtlu Akciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

Akciğerler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. (İri gözenekli şahin gözü tabir edilen süzgeç takılarak et makinesinden de çekilerek de hazırlanabilir.) Sıvı yağ içerisinde akciğerler tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Bir fi ncan sıcak su konulur. Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşamaya bırakılır. Tuzu atılır. Kıvama geldikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biberle süslenerek servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1842    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi