­ ZÜLBİYE | Kültür Portalı

Zülbiye - Isparta

Zülbiye Tarifi (6-8 Kişilik)                                                                               

Pişirme Süresi: 60 dakika

Zülbiye Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg Arpacık Soğan
  • 1 kg Haşlanmış Kuzu Eti veya Tavuk Eti
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yeterli Miktarda Su

Zülbiye Nasıl Yapılır?

Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır. Ayrı bir kap içinde kuzu eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür. 10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 526    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba