­ TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI | Kültür Portalı

Tavuklu Düğün Çorbası - Isparta

Tavuklu Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir?                                                                            

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-30 dakika

  • 1 Su Bardağı Pirinç                                               
  • 1 Adet Küçük Boy Tavuk
  • 1 Küçük Kase Haşlanmış Nohut
  • 1 Çorba Kaşığı Un                                                     
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Adet Limon
  • Tuz
  • 5 Su Bardağı Su

Tavuklu Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk tencerede bütün olarak haşlanır. Pişmesine yakın içerisine pirinç ilave edilir. Piştikten sonra tavuk tencereden alınarak ince uzun parçalara ayrılır. Diğer tarafta terbiyesi için un, 1 adet limon suyu ve yumurta sarısı sulandırılarak ayrı bir kapta çırpılır. Hazırlanan terbiye, kısık ateşe alınan pirinç tenceresinin içine karıştırılarak ilave edilir. En son ayıklanan tavuk parçaları eklendikten sonra, üzerine eritilmiş tereyağı ve ince doğranmış maydanoz ilave edilerek sıcak servis yapılır.   

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 661    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba