­ ERİŞTE | Kültür Portalı

Erişte - Aksaray

Erişte Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı erişte
  • 1 lt su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Erişte Nasıl Yapılır

  • Kaynar suya tuz, zeytinyağı ve erişteler dökülür, karıştırılarak haşlanır.
  • Erişteler pişince tencere ocaktan alınır, üstüne 2 su bardağı su dökülür ve hamurlar  szügece alınır.
  • Erişteler swervis tabağına alınır, üstüne eritilen tereyağı gezdilir ve servis edilir.

Kaynak: Hülya Erol,  Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018

Görüntülenme Sayısı : 2901    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2024 Cuma