­ SAKARCA MÜCVERİ (TAVA) | Kültür Portalı

Sakarca Mücveri (Tava) - Giresun

Malzemeler:

1 kg. sakarca, 1 çay bardağı mısır unu, 2 adet yumurta, tuz, sıvı yağ.

Hazırlanışı:

Sakarcalar temizlenir, yıkanır, haşlanır. Haşlanan sakarcalar süzüldükten sonra sıkılarak fazla suyu giderillerek doğranır. Un, tuz ve yumurta ilave edilir karıştırılır. Kızgın yağlı tavaya yayılarak arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1237    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi