­ FASULYE BULGURLUSU | Kültür Portalı

Fasulye Bulgurlusu - Gümüşhane

MALZEME : 2 Yemek kaşığı tereyağı 1 kg fasulye 1 su bardağı bulgur 2 soğan 3 domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz-kırmızı biber Yapılışı: Soğan,salça ve tereyağı kavrulur,domatesler rendelenerek içine atılır.Karışımın üzerine su ilave edilir. Fasulyeler karışıma katılarak kısık ateşte pişene kadar beklenilir ve üzerine bulgurlar ilave edilerek 20- 30 dakika içinde pişirilir. Yemek üzerine reyhan, kırmızı biber dökülerek servise sunulur

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1225    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe