­ AMASYA ÇATAL ÇORBA | Kültür Portalı

AMASYA ÇATAL ÇORBA - Amasya

• 1.5 çay bardağı yeşil mercimek

• 2 çay bardağı yarma

• 7 su bardağı su

• 1 adet orta boy soğan

• 100 gr. kıyma

• 2 yemek kaşığı tereyağ

• Tuz, pul biber, nane

Yapılışı : Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3229    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi