­ ÇATAL ÇORBA | Kültür Portalı

Çatal Çorba - Amasya

Çatal Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1.5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 çay bardağı yarma
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gr. kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, pul biber, nane

Çatal Çorba Nasıl Yapılır

Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 9364    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı