­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Oğmaç Çorbası, Bütün Et Yemeği, Safranlı Pilav, Höşmerim. Afiyet olsun 😊

Oğmaç Çorbası

Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• 2 çorba kaşığı su 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane

Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Unu kaynar su ile ıslatıp ovalıyoruz (ovalamak için çok su kullanmayın). Ovaladığımız unu yeteri kadar kaynayan suyun içine atıp karıştırarak pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapatıp üzerine 1 kase yoğurt çırpıp karıştırıyoruz. Tereyağı eritip üzerine nane koyularak servis edilir.

Bütün Et Yemeği

Bütün Et Yemeği Malzemeleri Nelerdir?

• 3 kg kemikli parça dana eti
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Bütün Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Dana etinin kemikli parçaları bir tencerede kendi suyunu çekene kadar kaynatılır. Sonra salça ve et birlikte kavrulur. Üzerine su koyulup iyice karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra sulu olarak servis tepsisine alınır.

(Arzuya göre üzerine bol maydanoz serpilerek servise sunulur.)

Safranlı Pilav

Safranlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• Yarım kg pirinç
  • 2 adet patlıcan
  • Karabiber
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr ayçiçek yağı
  • Bir kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 litre Kemik suyu
  • Nohut büyüklüğünde sakız

Safranlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinç ılık suda ıslatılır ve soğuk su ile yıkanır. Soğan küp şeklinde doğranıp tencerede kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine pirinç ilave edilir. Pirinç kavrulurken ayn bir tencerede kemik suyu kaynatılıp içine sakız, safran, tuz, karabiber koyarak kısık ateşte bekletilir. Patlıcanlar alaca soyularak küp şeklinde doğranır ve kızartılır. Yağı süzülen patlıcanlar ve kemik suyu karışımı kavrulmuş pirincin içerisine eklenir. Kısık ateşte 15 dk. pişirilir.

Höşmerim

Höşmerim İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 65 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şurubu için:
  • 4 bardak toz şeker
  • 4 bardak su

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Un, yumurta ve tuzla iri iri oğmaç yapılır. Bir tavada tereyağı eritilir, kızdırılır. İçine ceviz içi katılarak kavrulur. Daha önce yapılan oğmaç tavaya dökülür. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan karışım bakır tepsiye dökülür ve düzlenir. Şeker, suyla kaynatılır. Kaynayan şurup 5 dakika dinlendirildikten sonra karışımın üzerine dökülür. Karıştırmadan dinlenmeye bırakılır, yarım saat sonra servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.