­ SAFRANLI ZERDE | Kültür Portalı

Safranlı Zerde - Karabük

Safranlı Zerde Tarifi

Yörenin ismini taşıyan Safranlı Zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor. 

Safranlı Zerde İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

-Yarım kg nişasta 
-1/2 kg. pirinç 
-1, 5 kg toz şeker 
-250 gr antep fıstığı
-Yarım çay kaşığı safran
 
Safranlı Zerde Nasıl Yapılır?
 
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir. 
 
Görüntülenme Sayısı : 4108    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba