­ BANDIRMA | Kültür Portalı

Bandırma - Karabük

Bandırma Tarifi

Bandırma Malzemleri Nelerdir?

-1 tavuk 
-1 paket bandırmalık ekmek
-Tereyağı 
-Karabiber 

Bandırma Nasıl Yapılır? 

Tavuk haşlanır. Suyu alınıp içine tereyağı konulur. Bu suya ekmekler bandırılıp çekilir. Kaşıkların üzerine konulur.(Hamur olmaması için)

İsteğe göre üzerine karabiber ekilerek afiyetle yenir.

Not: Eflani yöresinde üretilmiş yumuşak buğdayın taş değirmende öğütülerek nişastasının zedelenmemesi sureti ile elde edilen undan yufka açılır. Daire şeklinde açılan yufkalar tek tek sacda pişirilir. Yufkalar katlanarak 4,5 x 9 cm ebatlarında kesilir. Dikdörtgen bandırma ekmeği elde edilir. 

Görüntülenme Sayısı : 1780    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba