­ SULU YAYIM ÇORBASI | Kültür Portalı

Sulu Yayım Çorbası - Karabük

Sulu Yayım Çorbası Tarifi

Sulu Yayım Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-2 su bardağı yayım (erişte)
-1 yemek kaşığı salça 
-100 gr kavrulmuş kuru kıyma
-2 yemek kaşığı tereyağı 

Sulu Yayım Çorbası Nasıl Yapılır? 

Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. 
Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pul biber eklenerek servis edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1926    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba