­ TARÇINLI BALKABAKLI BÖREK | Kültür Portalı

Tarçınlı Balkabaklı Börek - Zonguldak

Tarçınlı Balkabaklı Börek

Tarçınlı Balkabaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 500 gr rendelenmiş bal kabağı
  • 500 gr kuru yufka (elle su serpilerek ıslatılmış)
  • 75 gr eritilmiş tereyağı
  • 10 gr toz tarçın
  • 150 gr dövülmüş ceviz içi
  • 50 gr toz şeker
  • Şurubu için:
  • 400 gr toz şeker
  • 600 ml su
  • 25 ml limon suyu
 
Vanilyalı Balkabaklı  Nasıl Hazırlanır?
 
Bir kâseye rendelenmiş kabağı, toz şekeri, toz tarçını ve cevizi koyup güzelce karıştırın.
 Bir fırın tepsisini biraz yağlayıp, bir yufkayı büzerek serin.
Biraz yağ gezdirip kabakları içine yayın.
Yufkalar bitene kadar işleme devam edip son yufkanın üstünü güzelce yağlayarak önceden 180 derece ye getirilmiş fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Soğumaya yakın kare şeklinde kesip, üzerine şurup (Şeker ve su koyulaşana kadar kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek yapılır) gezdirin.
Şurubu çekmesi için üzerini bir tepsiyle örtünüz.
Daha sonra porsiyonlara ayırarak servis yapınız.
 
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
 
 
 
Görüntülenme Sayısı : 418    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2019 Cuma