­ ROMAN KAVURMA | Kültür Portalı

Roman Kavurma - Düzce

Malzemeler;

  • 500 g uykuluk
  • 500 g yürek
  • 500 g böbrek
  • 300 g ciğer
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Uykuluk, yürek, böbrek ve ciğerler doğranır ve ayrı ayrı kaplarda ortalama 10 dakika kavrulur. Kavurma işleminden sonra hepsi bir tavada birleştirilir ve bu şekilde 5 dakika daha kavrulur. Tuz ve baharatları eklenerek sunuma hazırlanır.

Hazırlanış Süresi; 40 dakika 6-8 kişilik

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1166    Eklenme Tarihi : 09 Şubat 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Şubat 2018 Cuma