­ YOĞURTLU PATATES | Kültür Portalı

YOĞURTLU PATATES - Gaziantep

YOĞURTLU PATATES Malzemeler: - 500 gr. az yağlı parça et - 1 su bardağı nohut - 1 kg. patates - 3 su bardağı süzülmüş yoğurt - 1 yumurta - 1 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı tuz - yağ, su ve haspir (isteğe göre kuru nane) Hazırlanışı: Doğranmış etler, akşamdan ıslanmış nohutla birlikte, tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip, çırpılır. Sürekli karıştırılarak 1 taşım kaynatılır, haşlanmış et, nohut ve patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Sıcak olarak servis edilir. Not: Bu yemek kemikli parça etle de yapılabilir. Ayrıca haspir yerine isteğe göre kuru nane de kullanılabilir.
Görüntülenme Sayısı : 569    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi