­ SÜTLÜ BUĞDAY | Kültür Portalı

Sütlü Buğday - Van

- Süt

- Margarin

- Yumurta

- Kabartma Tozu

Yapılışı: Sütlü buğday, özellikle kış aylarında kavrularak yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Sütlü buğday yapımında genellikle yumuşak buğday kullanılır. Hasat edilen buğday diğer yabancı maddeler uzaklaştırıldıktan sonra bir kaba alınır. Üzerini örtecek kadar süt ilave edilir, isteğe göre içerisine margarin, yumurta ve kabartına tozu eklenir. Bir gece serin ortamda sütü absorbe etmesi için dinlendirilen karışım, tepsilere konularak güneşte kurumaya bırakılır. Kurutulan sütlü buğday uygun şartlarda nemsiz ve serin ortamda depolanır.

Kaynak kişi: Sütlü Buğday Yapımı ve Sütlü Buğdayın Beslenmedeki Yeri. Gıda Kongresi. 19- 21 Nisan 2005, İzmir.

Görüntülenme Sayısı : 6838    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Eylül 2018 Pazartesi