­ SAVAR (BULGUR YEMEĞİ) | Kültür Portalı

Savar (Bulgur Yemeği) - Van

Malzemesi:

- Yeşil fasulye

- Yeşil mercimek

- Patates

- Soğan

- Sivri biber

- Domates

- Bulgur

- Yağ,

- Tuz

Yapılışı: Yeşil fasulye boylamasına ortadan kesilerek, haşlanır. Ayn bir yerde yeşil mercimek de haşlanır. Soğan yağda kavrulur. Bulgur ve haşlanmış fasulye ilave edilir. Doğranmış patates, haşlanmış yeşil mercimek, sivri biber, domates, tuz ve sıcak su ilave edilip pişirilir.

Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 39

Görüntülenme Sayısı : 2752    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2018 Pazartesi