­ MUMBAR DOLMASI | Kültür Portalı

Mumbar Dolması - Van

Malzemesi:

- 200 gr kıyma,

- 2 Adet soğan,

- 2 su bardağı pirinç

- Tuz

- Karabiber

- Sıvı yağ

- Tarhun otu

- Koyun bağırsağı

Yapılışı:  Kıyma,  soğan, tarhun otu, karabiber, tuz, pirinç ile harç hazırlanır, önceden temizlenip bir gün sirkede bekletilerek beyazlatılmış bağırsaklara doldurulur, iki ucu bağlanır kaynatılmış suda pişirilir suyunu çekince kendi yağında kızartılır yada bir tepsine alıp üzerine yağ gezdirip 10-15 dk fırında kızartılır.  

 

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 850    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2018 Perşembe