­ ZULUF FASULYE | Kültür Portalı

Zuluf Fasulye - Trabzon

Zuluf Fasulye

Zuluf Fasulye İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 kg kurutulmuş zuluf fasulyesi
  • 2 baş soğan
  • 1 su bardağı alacalı fasulye (haşlanmış barbunya fasulye)
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil biber

Zuluf Fasulye Nası Yapılır?

Bir tencerede suda zuluf fasulyeyi 10-15 dakika haşlayınız. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra tencerede kıymayı, ince doğranmış soğanı ve biberi kuyruk yağında kavurunuz. İçerisine haşlanmış alaca fasulye ve zuluf fasulyeyi ilave ediniz. Tekrar 2-3 dakika kavurunuz. Sıcak su ilave ederek orta ısıda yarım saat pişiriniz. Afiyet Olsun.

 

Kaynakça: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 672    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2019 Salı