­ YUMURTALI PÜRPÜRÜM KAVURMASI | Kültür Portalı

Yumurtalı Pürpürüm Kavurması - Tokat

MALZEMELER:

• 1 kg pürpürüm (semizotu) • Yarım kase bulgur • 3 yumurta • 2 kaşık tereyağı • 2 orta boy kuru soğan • Tuz • Pul biber

YAPILIŞI:

• Pürpürüm ayıklanıp yıkanır.

• Bir tencerede bir bardak su ile 2-3 dk haşlanır.

• Tencerenin altı söndürülür ve bulgur ilave edilir.

• Karışım hemen küçük delikli bir kevgire dökülür.

• Üzerine bir ağırlık konularak süzmeye bırakılır.

• Bu arada tencereye yağ konur, küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir.

• Soğanlar iyice sararınca yumurtalar kırılıp pişene dek karıştırılır.

• Süzülmüş pürpürüm ilave edilir.

• Tuz ve pul biber katılır.

• Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kavrulur.

• Sıcak servis edilir.

Kaynak:İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 945    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2017 Perşembe