­ SÜLÜK AŞI | Kültür Portalı

Sülük Aşı - Isparta

MALZEMELER                                                                                        

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika     

  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
  • Su

YAPILIŞI

Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ince rulolar yapılıp 5’ er cm uzunluğunda parçalar bölünerek tepsiye dizilir. Diğer taraftan su kaynatılarak hamur parçaları suyun içine atılır. Pişince suyu süzülerek üzerine soğuk su gezdirilir ve tabağa alınır. Üzerine salçalı biberli tereyağı dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 839    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi