­ FINDIKLI BURMA TATLISI | Kültür Portalı

Fındıklı Burma Tatlısı - Ordu

Fındıklı Burma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 kahve fincan su
  • bir çay kaşığı karbonat
  • tuz, alabildiği kadar un
  • çekilmiş fındık
  • Açmak için nişasta

Şerbet için;

  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • yarım limon

Fındıklı Burma tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Bir kabın içinde önce yumurta, zeytin yağı, yoğurt, sirke ve su karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra içine yavaş yavaş su ilave edilir. Hamuru biraz yoğurduktan sonra içine tuz ve karbonatını ardından tere yağını ilave ederiz. Hamuru kulak memesi kıvamına getirdikten sonra yarım saat dinlendiririz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturunuz. Oluşan bezeleri nişasta yardımıyla açınız. Sofra büyüklüğüne gelen hamurları ortadan ikiye keseriz. Kesilen hamurun üzerine fındık serpiştirerek oklavaya dolarız. Dolanan hamuru oklava üzerinde iki elimizle bir araya sıkıştırıp burarız. Burma işlemi tamamlandıktan sonra, oklavayı çekeriz. Hamurdan küçük parçalar halinde keseriz ve fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştiririz. Üzerine arzuya göre yarım paket erimiş margarin veya tereyağını hamurların üstüne gezdirerek dökeriz. Kızdırılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine sıcak şerbet dökeriz.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 10439    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe