­ İÇLİ KÖFTE | Kültür Portalı

İçli Köfte - Şırnak

Malzemeler: Ufaltılmış buğday, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç domates salçası, yağ, tuz biber, karabiber ve yumurta ile yapılır. Yapılışı: Bir baş sarımsakla bol soğan doğranır. Bir çay bardağı pirinç kıyma ve diğer baharatlarla birlikte pişirilir. Tuzu ayarlanır. Ufaltılmış buğday hamur gibi yoğrulur. Ceviz tanesi büyüklüğü parçalara bölünür. Bu parçalar açılır içine köfte durumuna gelmiş karışım konulur. Ve kapatılır. Kaynamakta olan suda yirmi dakika kaynatılır. Pişen içli köfteler biraz bekletildikten sonra hazırlanan yumurta bulamacına batırılır. Tavada kızartılmış yağın içine konur yumurtası pişinceye kadar bekletilir ve çıkarılıp servis yapılır. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Görüntülenme Sayısı : 6331    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Ekim 2017 Cuma