­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Trabzon

Kuymak İçin Gerekli Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr telli peynir
  • 1 su bardağı un (mısır unu)
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su (ılık)

Kuymak Yapılışı:

Tereyağı tencereye konur. Yağ eridikten sonra mısır unu dökülerek, tereyağı ile kavurulur. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak su ilave ederek suyla bir miktar pişmesin sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave edilerek, 5 dakika peynir ile pişmesi, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmemesi gereklidir.. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.

Kaynak: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Trabzon Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4653    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2020 Çarşamba