­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Trabzon

Kuymak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

5 yemek kaşığı tereyağı
250 gr telli peynir
1 su bardağı un (mısır unu)
1.5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su (ılık)

 

Kuymak Nasıl Yapılır?

Kuymak Malzemeler 1 su bardagi mısır unu 100 gr Trabzon tereyagi 150 gr Trabzon yağsız peynir 1 su bardagi sicak su Yapılışı Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapınız.

Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1157    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2019 Salı