Kuzu Etli Çağla - Niğde
Kuzu Etli Çağla İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg çağla (badem veya kayısı)
- 250 gr kuzu kuşbaşı
- 1 baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemekkaşığı salça
- 1 bardak su
- yeterince tuz ve karabiber
Kuzu Etli Çağla Yapılışı:
Tereyağı tencereye konularak eritilir, ince doğranmış soğanlar rengi sararana kadar tereyağında çevrilir. Salça, kuzu eti, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra çağlalar ilave edilir, üzerine bir bardak su ilave edilerek su kaymayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte çağlalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çağlalar yumuşadıktan sonra ateşten alınarak servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2108
Eklenme Tarihi :
17 Şubat 2016 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Nisan 2020 Perşembe