­ KITEL RAHA | Kültür Portalı

Kıtel Raha - Mardin

Malzeme: 250 gr ince yarma, 750 gr çiğköftelik ince bulgur, 250 gr dövülmüş et, 500 gr kuru soğan, 1 demet maydanoz, karabiber, tuz, yenibahar, İnce yarma 30 dakika kadar suda bekletilir. Soğanlar ince ince doğranır, pembeleşene dek kavrulur. Kıyma, yenibahar, karabiber ve tuz eklenerek beş dakika karıştırarak kavrulur. Üzerine ince doğranan maydanozlar eklenir. Islatılan yarmaya ince dövülmüş kişniş ile ince bulgur eklenir ve yoğrulur. Hamura çiğ köftelik et eklenir ve kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurma işlemi sürer. Sonra parçalara ayrılır. Her parça avuç içinde tas haline getirilir, içine hazırlanan karışımdan konulup ağzı kapatılır. Düzgün bir yuvarlak şekil alana dek avuç içinde bastırılır. Genişçe bir tencerede su kaynatılır, tuzu atılır ve köfteler 30 dakika kadar haşlanır. Not: Çiğ köftelik inceliğinde hazırlanmış yarma buğday ile yapılan, avuç içi büyüklüğünde şekillendirilir. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148-149 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1129    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba