­ EV MAKARNASI | Kültür Portalı

Ev Makarnası - Isparta

• Yarım kg ev makarnası
  • 3 çorba kaşığı kızarmış kaymak yağı
  • Su

Ev Makarnası Nasıl Yapılır

Önceden pembeleşinceye kadar kavrulmuş makarna, ateş üzerinde kaynamakta olan tuzlu suya katılır. Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırılır. Yaklaşık on dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzülerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. Haşlanarak suyu süzülmüş makarnanın içerisine kızartılmış kaymak yağı katılarak karıştırılır. Tencere içerisinde ateş üzerine konularak birkaç kez tahta kaşıkla karıştırılıp ısıtılarak servise hazırlanır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2853    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma