­ ORUK | Kültür Portalı

Oruk - Kilis

Oruk İçin Gerekli Malzemeler:

  • Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 kg. orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et
  • iki çorba kaşığı nane
  • bir baş soğan
  • bir baş sarımsak
  • yeterince kırmızı biber
  • karabiber ve tuz.

Oruk Yapılışı:

Bulgur tepsiye konur. Su ile ıslatılır. Kaşıkla karıştırılır. Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır. Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. 20-25 dakika sonra et karıştırılır. Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir. Köfte tepsinin bir yanında toplanır. Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde “Adana Şiş Kebap / Adana Kebap” şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir. İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3358    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2020 Cuma