­ KIYMALI SİNİ MANTISI | Kültür Portalı

Kıymalı Sini Mantısı - Kütahya

Malzemeleri: ½ kilo un, 1 tane yumurta , 1 tatlı kaşığı tereyağı . 1;5 bardak ılık su . Yoğurt , Sarımsak İç Malzeeleri:1 demet maydanoz , ½ kilo kıyma , 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığıtuz Hazırlanışı: Un içine yumurta ve su katılıp yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, hamur açılır. İç malzemeleri kıyma maydanoz, karabiber karıştırılıp, açılan bezeler kare büyüklüğünde kesilip, hazırlanan iç, fındık büyüklüğünde konulur. Tepsi yağlanıp, 90 derecedeki fırına sürülür. 20 dakika fırından çıkarıldıktan sonra üzerine 1 bardak sıcak su eklenir.Sunum; mantı yumuşayınca üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra kızartılmış tereyağı dökülerek servise sunulur.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1624    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı