­ FESELLİ | Kültür Portalı

Feselli - Kars

MALZEMELER •500 gr un •11 gr kuru maya •Ilık su (38-42 derece arası) •150 gr tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış) •100 gr margarin (yumuşatılmış) •Tuz YAPILIŞI: Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir. Oldukça lezzetlidir. 

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2478    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma