­ PÜRELİ ET SARMASI | Kültür Portalı

Püreli Et Sarması - Kocaeli

• 250 g kaşar
  • Susam
  • 2 tane yumurta

Püreli Et Sarması Nasıl Yapılır

Kadayıfın yarısı dikdörtgen bir tepsiye bastırarak serilir, üzerine pastırma ve dil peyniri dizilir, kalan kadayıf yine bastırılarak üzeri kapatılır, margarin doğranarak üzerine koyulur. Yumurta ve süt karıştırılıp üzerine dökülür 190 derecede pişirilir. Bezelye haşlayıp, püre haline getirilir. Patlıcanlar közlenip püre haline getirilip içerisine sarımsak ilave edilir. İnce bir şekilde açılan bonfile etin üzerine, önce bezelye püresi daha sonra patlıcan püresi sürülüp kaşar rendesi serpilir, rulo yapıp folyo ile sarıp buzdolabında 2 saat bekletilir. Dolaptan çıkarılan et, folyo ile 250 derecelik fırında pişirilir. Kontrol etmek için folyoyu açılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, bol susam serpilir ve  kızarana kadar tekrar pişirilir. Serviste dilim kesilmiş kadayıf böreğinin üzerine bir dilim bonfile sarma koyulup servis edilir.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü