­ KURUTULMUŞ BADILCAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kurutulmuş Badılcan Yemeği - Isparta

MALZEMELER                                                                                   

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika  

  • 500 gr Kurutulmuş Patlıcan
  • Bir Parça Pastırma (Bkz. Kış Hazırlıkları Sayfa …)
  • 2 Su Bardağı Bulgur  
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • Su

YAPILIŞI

Yaprak şeklinde kurutulmuş patlıcanlar haşlanır, suyu süzdürülür ve doğranarak hazır hale getirilir. Diğer tarafta, tencere içerisinde kuşbaşı şeklinde doğranmış pastırmalar önce yağda kavrulur. Bir kaşık salça ilave edilerek, birkaç dakika daha kavrulur. Önceden haşlanarak hazır halde olan patlıcanlar da eklenerek, yeterli miktarda su dökülüp kaynatılır. İçine tuzu katılarak bulguru salınır. Pastırmanın tuzu yeterli ise yemeğe tuz katılmaz. Pişen yemek hafif sulu şekilde ateşten indirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 587    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe