­ KUŞ ÜZÜMLÜ KURU PATLICAN DOLMASI | Kültür Portalı

Kuş Üzümlü Kuru Patlıcan Dolması - Denizli

MALZEMELER : • 2 su bardağı pirinç • 250 gr kıyma • 2 yemek kaşığı salça • Bir çay bardağı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber • 1 çay bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı ekşi • Yarım demet maydanoz • 5-6 adet taze soğan • 2 yemek kaşığı kuş üzümü • Kurutulmuş patlıcan kabuğu Sosu İçin; • 1 tatlı kaşığı salça • 1 yemek kaşığı sıvı yağ • 2 bardak su • 5 diş sarımsak HAZIRLANIŞI : Kuru patlıcan kabukları bir kapta biraz haşlanır. Ayrı bir kapta kıyma, zeytinyağı, soğan, maydanoz, salça, tuz, karabiber, ekşi, pirinç, kuş üzümü koyup karıştırılır. Üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave edilip demlemeye bırakılır. Daha sonra haşlanmış patlıcanların içine bu harçtan doldurulup tencereye dizilir. Sosu için; salça, yağ, dövülmüş sarımsak ve su karıştırılarak dolmaların üzerine dökülür ve pişmeye bırakılır. SERVİS :Yemek sıcak olarak servise sunulur. Tarif: Ayşenur ILDIZ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 1614    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Ağustos 2017 Salı