­ SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Su Böreği - Kırşehir

Malzemesi : 6 adet yumurta, 2 kaşık tereyağı, 1 fiske tuz, alabildiği Kadar un. Harcı için : Peynir ve kıyma, maydanoz.

Yapılışı : Yumurtalar kırılıp tuz eklenir ve unda katılarak biraz katıca bir hamur eldi edilir. ( Yapışmaması için ele biraz zeytin yağ alınarak yoğrulur. ) Daha sonra 12 bezeye ayrılır ve biraz dinlendirilir. Bezelerden ince yufkalar açılır genişçe bir tencereye önceden su doldurulup içine tuz atarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine yufkalar tek tek atılarak 30 saniyeye kadar pişirilip soğuk su dolu başka bir kabın içine atılıp yufkaların suyu alınarak altı yağlanmış tepsiye serilir. Yufkaların altı tanesi için aynı işlem uygulanır ( iki yufka arasında sıvı yağ veya tere yağ gezdirilir ) hazırlanan peynirli veya kıymalı harç orta kata serilir , kalan altı yufka içinde yine ilk pişirme işlemi uygulanarak serilir en üst kata yine biraz zeytinyağı veya tereyağı gezdirilir ve üstten bıçaklarla delikler açılır ve orta ısıdaki fırınında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2317    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Haziran 2018 Salı