­ KENARLAR | Kültür Portalı

Kenarlar - Kırklareli

• Pirinç
  • Yağ
  • Salça

Kenarlar Nasıl Yapılır

Yaş maya ile un yoğrulur ve hamur yapılır. Hamur özleşince 7 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Her beze bıçak sırtı kalınlığında açılır. Bir yufka yağlanır, üzerine diğer yufka konur ve o da yağlanır. (İki yufka üst üste gelir) Fotoğrafta görüldüğü gibi yufkalar katlanarak yağlanmış tepsinin kenarlarına konur ve bıçakla kesilir. Son kalan bir yufka açılarak tepsinin orta yerine konur. Kabarması için sıcak ortamda bekletilir. Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğan kavrulur, pembeleşince domates ve salça ilave edilir. Sıcak su ilave edilir. Sıcak su kaynamaya başlayınca içine pirinç konur, pirinç pişince yemeğin altı kapatılır. Tepsideki yufkalar kabarınca hazırlanan yemek ortasına dökülür ve sıcak fırında 30, 35 dk pişirilir. Yemek yemeye hazır duruma gelmiş olur.

Kaynak Kişi: Adı Soyadı : Remziye MUTLUER  Kırklareli Kavaklı Kasabası NOT :Kaynak kişi bu yemeği büyüklerinden öğrenmiş olup, halen yapmaktadır.

Görüntülenme Sayısı : 4063    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2024 Pazartesi