­ KENARLAR | Kültür Portalı

Kenarlar - Kırklareli

Malzeme:  Hamur İçin (Yaklaşık 40 cm çapında fırın tepsisi için) 7, 8 çorba kepçesi un, 20 gr yaş maya, tuz ve su.

Yemeği İçin: 4, 5 adet doğranmış yemeklik soğan, 2, 3 domates ya da rendelenmiş domates suyu, pirinç, yağ, salça,

Yaş maya ile un yoğrulur ve hamur yapılır. Hamur özleşince 7 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Her beze bıçak sırtı kalınlığında açılır. Bir yufka yağlanır, üzerine diğer yufka konur ve o da yağlanır. (İki yufka üst üste gelir) Fotoğrafta görüldüğü gibi yufkalar katlanarak yağlanmış tepsinin kenarlarına konur ve bıçakla kesilir. Son kalan bir yufka açılarak tepsinin orta yerine konur. Kabarması için sıcak ortamda bekletilir. Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğan kavrulur, pembeleşince domates ve salça ilave edilir. Sıcak su ilave edilir. Sıcak su kaynamaya başlayınca içine pirinç konur, pirinç pişince yemeğin altı kapatılır. Tepsideki yufkalar kabarınca hazırlanan yemek ortasına dökülür ve sıcak fırında 30, 35 dk pişirilir. Yemek yemeye hazır duruma gelmiş olur.

Kaynak Kişi: Adı Soyadı : Remziye MUTLUER  Kırklareli Kavaklı Kasabası NOT :Kaynak kişi bu yemeği büyüklerinden öğrenmiş olup, halen yapmaktadır.

Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1675    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2018 Çarşamba