­ KESKİN TAVA | Kültür Portalı

Keskin Tava - Kırıkkale

Keskin Tava İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Keskin Tava Yapılışı:

Öncelikle fırın tepsisi yağlanır. Üzerine doğranmış biber,domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir. Pirzolaların üzerine süsleyerek malzemeler dizilir. Ufak parçalar şeklindede tereyağı eklenir. Üzerine de hafif tuz ve pul biber serpiştirilir. Tepside aleminyum folya içerisine sarılarak önceden ısıtılmış yaklaşık olarak 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. 

Kırıkkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13218    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi