­ SARIYER BÖREĞİ | Kültür Portalı

Sarıyer Böreği - İstanbul

Malzemeler: 4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş) 10 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı margarin 4 adet yufka 2 adet kesmeşeker 1 bardak kuş üzümü 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Sos Malzemeleri: 1 çay bardağı sıvıyağı 3 çay bardağı süt 3 adet yumurta Sos Tarifi: • Sosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin. Yapılışı: • Kuş üzümlerini ılık suda bir bekletin. • Soğanları kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın. • Soğana biraz tuz biraz da şeker ekleyerek yağda kavurun. •Soğanlara daha önceden kavurduğunuz kıyma, kuş üzümü ve karabiberi de ekleyince böreğimizin içi hazır demektir. • Yufkayı tezgaha serin. • Birinci yufkaya sos sürüp ikinci yufkayı onun üzerine yerleştirin. • Yufkanın üzerine önce sos sonra daha önceden hazırladığınız börek harcından koyun. • Kalan 2 yufka ile de aynı işlemi yapın. • Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın. • Üzerine sos sürün ve böreği yağlanmış fırın kabına yerleştirin. • 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Görüntülenme Sayısı : 1862    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi