Sarıyer Böreği - İstanbul
Malzemeler:
4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş) 10 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı margarin 4 adet yufka 2 adet kesmeşeker 1 bardak kuş üzümü 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Sos Malzemeleri:
1 çay bardağı sıvıyağı 3 çay bardağı süt 3 adet yumurta
Sos Tarifi:
• Sosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.
Yapılışı:
• Kuş üzümlerini ılık suda bir bekletin.
• Soğanları kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın.
• Soğana biraz tuz biraz da şeker ekleyerek yağda kavurun.
•Soğanlara daha önceden kavurduğunuz kıyma, kuş üzümü ve karabiberi de ekleyince böreğimizin içi hazır demektir.
• Yufkayı tezgaha serin.
• Birinci yufkaya sos sürüp ikinci yufkayı onun üzerine yerleştirin.
• Yufkanın üzerine önce sos sonra daha önceden hazırladığınız börek harcından koyun.
• Kalan 2 yufka ile de aynı işlemi yapın.
• Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın.
• Üzerine sos sürün ve böreği yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
• 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4113
Eklenme Tarihi :
07 Mayıs 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Haziran 2017 Pazartesi