­ DİK DİK KEBABI | Kültür Portalı

Dik Dik Kebabı - Bursa

Osmanlı saray mutfağının geleneksel Bursa mutfak kültürüne katkısı olan yemeklerdendir.

Dik Dik Kebabı Malzemeleri Nelerdir? (2-4 Kişilik)

  • 250 gr kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • Domates Salçası
  • Tuz

   Hamuru İçin (İsteğe göre hazır yufka da kullanılabilir): 

  • 200 g un
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • 2 bardak su

Dik Dik Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etleri ve kuru soğan doğranarak tencereye konur. Salçası ve tuzu ilave edildikten sonra üzerine bir bardak sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
  2. Hamur için un, yumurta, tuz ve su bir kabın içinde yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılarak bezeler oklava ile börek yufkası kalınlığında açılır (Hazır yufka kullanılacaksa bu adım atlanır).
  3. Oklava ile rulo haline getirilen yufka yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
  4. Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirilir. Fırından alındıktan sonra soğuması beklenir.
  5. Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanmış tavuklu harç sıcak olarak dökülür. Tavuk parçaları yufkaların üzerine yerleştirilir. 5-10 dakika yufkaların yumuşaması beklendikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

English

It is one of the contribution of the Ottoman palace cuisine to the traditional Bursa culinary culture.

INGREDIENTS:

-250 gr boneless poultry -1 onion -Tomato sauce Salt, For the dough : -200 gr flour -4 eggs - Salt -2 cups water

PREPARATION:

Chicken meat and onion are chopped into a pot. After the sauce and salt are added, a glass of hot water is added to it and cooked. For the dough, flour, eggs, salt and water are kneaded inside a bowl. Round doughs are made of it then are opened in the thickness of a börek with the rolling pin. The rolled dougha are then cut about 3 cm of thickness and placed on a tray vertically. They are cooked until they become pinkish. Then there are taken off the oven to let them cool down then there are spread on the dough let to cool down previously. The chicken pieces are placed on the dough. It is served 5-10 minutes after waiting for the dough to become soft.

Görüntülenme Sayısı : 2403    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba