­ KİLİS TAVA | Kültür Portalı

Kilis Tava - Kilis

Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 200 gr Kuru soğan
  • 3 Domates
  • 150 gr Yeşil veya kırmızı biber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz

Kilis Tava Nasıl Hazırlanır?

  • 1 Soğan, 4 kırmızı biber yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.
  • Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşen e kadar yoğrulur.
  • (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir)
  • Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1/2 cm kalınlığında yayılır.
  • Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir.
  • Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir.
  • Havuç dilimi olarak 8’e kesilir.
  • Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

İsteye göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizilir. Üzerine kıyma yayılır.

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

 

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 6496    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe