­ YUMURTA TATLISI | Kültür Portalı

Yumurta Tatlısı - Çankırı

Malzemeler: 12 yumurta, yemek kaşığı un ve 1 fiske tuz.

Şerbeti için: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su.

Tarifi:

1- Yumurtanın akı ve sarısı birbirinden  ayrılır. Yumurta akları, kar haline gelinceye kadar çırpılır (Tencere ters çevrildiğinde karışımın dökülmemesi gerekir).

2- Yumurta sarıları içerisine bir fiske tuz konularak  biraz çırpıldıktan sonra yumurta akının içerisine katılıp iyice karıştırılır, ardından un konularak iyice yedirilir.

3- Tereyağı veya margarin ile yağlanan tepsinin içine karışım dökülerek önceden ısıtılmış fırına sürülür.

4- Fırında hiç açılmadan 170 ºC’de 45 dakika pişirilir.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2255    Eklenme Tarihi : 27 Nisan 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Ocak 2019 Perşembe