­ DOMATESLİ ALİNAZİK | Kültür Portalı

Domatesli Alinazik - Kilis

• 2 adet yeşil veya kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Alinazik Nasıl Yapılır

Patlıcanlar kömür ateşinde veya ocak üzerinde közlenir. Kabukları soyulur, yıkanır. Tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyılır. Bir tavada kıyma ve 2 çorba kaşığı yağ bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Bir çay kaşığı tuz ilave edilir. Soğanlar ve biberler yıkanır, ayıklanır. Küçük küçük doğranır. Kıymaya eklenir. Sarıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Ateşten alınır. Kıymanın yarısından fazlası bir tabağa alınır. Kalan kıymaya kabukları soyulmuş kuş başından küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Bir çay kaşığı tuz eklenir. Suyu azalıncaya kadar iyice pişirilir. İki çorba kaşığı yağ, kıyılmış patlıcan ve bir tutam tuz ile çelik bir tencerede 4-5 dakika kavrulur. (Patlıcan doğrudan doğruya kavrulmadan, yağsız da hazırlanabilir.) Büyük bir servis tabağına önce patlıcan yayılır. Üzerine pişirilen domates yayılır. En üste kavrulmuş kıyma döşenir. Üzerine karabiber serpilir.

Sıcak servis yapılabilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 303    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi